Kategorier
Inredning

I Stockholm hittar man en bänkskiva för alla ändamål

En bänkskiva kan utföras i många olika modeller för olika användningsområden. I Stockholm finns företag som skär till skivor i sten som du vill ha dem.

En bänkskiva är inte bara en avlastningsyta i köket, eller en plats för tvålen och kanske en smutsig handduk i badrummet. Bänkskivor utgör arbetsytor i köket och behöver anpassas efter hur de används. I badrummet kan bänkskivan ge det lilla extra, platsen där ett doftljus och eteriska oljor förvandlar badrummet till spa-rummet.

Många bänkskivor av högre kvalitet tillverkas av sten. Sten är ett naturmaterial, som inte bara sätter en extra lyxig prägel på rummet, utan som även har stor hållbarhet och därför behåller sin yta länge i fint skick. Dessutom kräver bänkskivan minimalt med underhåll.

Bänkskiva naturmaterial har naturlig skönhet

Stenskivor kan utföras i flera olika material, som till exempel marmor, kalksten och granit. Materialen har lite olika egenskaper och utseende så här får man välja. Hittar man en bra leverantör av bänkskivor i Stockholm har man redan kommit en bra bit på vägen.

En serviceinriktad firma ser till att man får det material som passar bäst till den yta man vill ha, och den tillskärning som är lämpligast. Eftersom stenskivor är naturmaterial har de alla lite olika utseenden – ingen skiva är en exakt kopia av en annan. Det kan vara en god idé och lite kul att ta sig till leverantören och ta en runda i stenlagret bland alla material och skivor. Kanske hittar man just det material som fulländar köket!

Kategorier
Inredning

Ett inredningsföretag stylar ditt hem

Drömmer du om ett fint hem med den perfekta och mysigaste inredningen? Då kan du med fördel låta ett inredningsföretag göra en homestyling hemma hos dig.

Det är viktigt att vi trivs i vårt hem och det kan vara svårt att på egen hand skapa en trivsam miljö. Vilka färger passar bra ihop? Vilka inredningsdetaljer gör att ditt hem blir en avkopplande plats att vistas i? Det är några frågor som du kanske går och grubblar över.

Om du kontaktar ett inredningsföretag så kan du få all hjälp som du behöver för att skapa det perfekta hemmet. Tycker du att det är både svårt och krångligt att köpa möbler? Då kan du istället hyra designmöbler från de största formgivarna. Du kan även hyra lampor och olika inredningsdetaljer, allt efter tycke och smak.

Låt ett inredningsföretag styla din bostad inför en försäljning

När du ska sälja en bostad så kommer givetvis spekulanterna att vilja se ditt hem. Det kan vara flera personer som ska komma och inspektera hemma hos dig. Om du då har en himla röra och ett oattraktivt hem så kan många köpare välja att istället köpa av någon annan.

För att du ska få en attraktiv och säljande miljö så kan du anlita ett inredningsföretag. De kommer då hem till dig och stylar din bostad inför fotografering och visning. De lånar ut möbler och inredning som sedan hämtas när visningen är klar. På så sätt kan du få många intresserade köpare och även höja värdet på din bostad. Ta hjälp med modern inredning av detta företag: migdesign.se

Kategorier
Möbler

Kontorsmöbler i Stockholm ställer höga krav på estetik och ergonomi

Att köpa kontorsmöbler till ett kontor i Stockholm kan kännas som en tuff match. Men oroa dig inte. Det finns lösningar på allt, bara du beskriver dina behov.

För att inreda ett kontor i Stockholm gäller det att du har koll på vad som gäller i inredningsbranschen för tillfället. I huvudstaden vill ingen kund komma på möte till ett kontor med fula kontorsmöbler. Stockholm ställer höga krav på estetisk medvetenhet, även hos företag som egentligen jobbar med något helt annat. Ytan är allt!

Om det känns som ett omöjligt uppdrag att hitta kontorsmöbler som är både ergonomiska och trendigt snygga, kan du trösta dig med att du inte är ensam om problemet. Du är helt enkelt inte den enda företagsledare som hellre skulle vilja lägga tiden på er kärnverksamhet istället för på inredning. Men där det finns problem finns det också en lösning. De företag som faktiskt säljer kontorsmöbler brukar nämligen vara mycket bra på att hitta inredningsförslag till alla typer av verksamheter.

Köp kontorsmöbler utan att priset sticker iväg

Så du som är ute efter kontorsmöbler i Stockholm gör helt enkelt klokt i att lägga korten på bordet hos firman du handlar hos. Berätta vilka behov du har, så kommer din kontakt med stor säkerhet kunna plocka fram ett lämpligt alternativ. Då behöver dina kontorsmöbler varken sticka i ögonen på kunden eller göra så att det sticker i axlarna på din receptionist. Eller, för den delen, sticka iväg i pris.

Kategorier
Målare

Tips för den som vill anlita en målare i Stockholm

Behöver ni hjälp med målning och tapetsering i Stockholm? Anlita i så fall en utbildad målare. Här kommer några tips på hur man hittar rätt hantverkare.

De flesta kan måla och tapetsera men för att det ska bli bra och hållbart krävs det en riktig målare som är utbildad i hantverket. En målarmästare vet hur man arbetar med olika typer av färg som exempelvis äggtempera, linoljefärg och kalkfärg. Men kan även handskas med vanliga färger baserade på vatten eller olja. Olika typer av färg och underlag kan också kräva varierande förarbete som rengöring, spackling och slipning. Men man kan även vara tvungen att riva tapeter eller att först grundmåla väggarna. Förarbetet är viktigt för att slutresultatet ska bli både bra och hållbart. Många gånger tar förarbetet längre tid än själva måleriarbetet.

Anlita en certifierad målare

Vill man anlita en målare i Stockholm ska man var noga med att välja en målare som är utbildad i måleri och tapetsering. Detta är särskilt viktigt om det gäller ett badrum eller en tvättstuga eftersom målaren då även måste vara certifierad för att säkerställa att arbetet utförs korrekt med rätt typ av färg. Ta in offerter från några olika målerifirmor men be även om referenser. Det är viktigt att man också ringer upp referenserna och ställer frågor om arbetet och målaren. Genom att också anlita en målerifirma som är ansluten till ID06 kan man vara säker på att målaren har avtalsenlig lön och att företaget är seriöst.

Kategorier
Skyltar

Hänvisningsskylt – ett måste för mänsklig kommunikation

Människan behöver hela tiden förses med information om vad hon ska göra härnäst. En hänvisningsskylt kan vara exakt sådan information hon behöver. Människan kan inte tänka på egen hand.

Vi människor är inte mycket utan vårt språk. Utan metoder för kommunikation hade mänskligheten befunnit sig i ett kroniskt tillstånd av missförstånd mellan varandra. Man hade säkerligen bråkat hela tiden. Förr eller senare hade mänskligheten gått under på grund av att man hade slitit varandra i stycken när man inte kunde göra sig förstådd. Eller ens hänvisa en annan till någonting med sitt språk. Det är dock inte enbart den muntliga kommunikationen som är viktig. Den skriftliga och illustrativa kommunikationen är minst lika betydelsefull. Det är därför man har skyltar. Överallt. I trafiken. I livsmedelsbutiken. På bussen. Människan kommer inte särskilt långt utan en hänvisningsskylt. Hon klarar sig helt enkelt inte.

Hänvisningsskylt med ett tydligt budskap

En hänvisningsskylt som ger dig information om vad du ska göra eller vad som ska hända gör att du inte behöver tänka själv. En hänvisningsskylt kan till exempel visa att en kassa på ICA är stängd och att du behöver gå till den bredvid istället. Hade det inte funnits en skylt som berättat detta hade du kanske ställt dig i kön ändå. Och stått där och väntat på en expedit som aldrig kom. Du kunde ju inte veta att kassan var stängd. Du kanske bara trodde att kassapersonalen var på toaletten. Men tack vare hänvisningsskyltar kan du spara tid på att slippa spekulera.

Kategorier
Inredning

En gardinkappa kan pryda vilket fönster som helst

En gardinkappa släpper in mycket ljus. Gillar du en lättsam inredning som kan skifta lite i takt med årstiderna kan det vara läge för en gardinkappa i de rummen du vill ha det lite mer ombytligt.

Ibland kan det vara skönt att kunna byta stämning i ett rum med några enkla grepp. Att sätta upp en gardinkappa kan vara en sådan sak. Genom att byta den vid alla högtider har du snabbt och lätt gjort den förändring som krävs för att du ska få ny härlig energi och mycket ljus in genom dina fönster. Vill du ha mindre ljus tar du ett mer kraftfullt material.

En gardinkappa för varje årstid eller högtid

Visst vore det en trevlig idé att kunna byta miljö bara med hjälp av en gardinkappa? Det går, prova får du se! På hösten kan du sätta upp en gardinkappa med murriga jordfärger. När julen stundar kan du ha en gardinkappa som förhöjer det du tycker om med julen och när det sedan är vinter kan både stilen på kappan och mönstret spegla vad du känner för den årstiden. Inför våren kan det vara något helt annat och sedan kommer sommaren med sina lätta material som släpper in allt ljus i ditt hus. Men innan dess blir det påsk och då kan du ju sätta upp en liten läcker gardinkappa som har ett mönster och färger som speglar påsken. Det finns inget så lätt som att förändra ett rums energier och dess utseende som med ett gäng gardinkappor.

Kategorier
Artiklar

Inredningstrender 2022

Nytt år kommer kommer med nya trender. Det är alltid spännande att ta en titt i spåkula såhär i början av året.  Nedan listar vi vad vi kommer se mer av 2022.

Organiska former

Böljande mjuka och organiska former ser vi både på dekorationsföremål och på hur möblerna utformas. Keramik och liknande material får ta plats i sin naturliga form utan för mycket manipulation. Glas och bruksföremål får ådringar likt trädstammar. Det påminner mycket om de texturerna som fanns på 70-talet och du kan med fördel investera in keramik- och stengods från den tiden. 

Art Deco

En annan retrotrend är Art Deco, både när det kommer till färg och utformning. Art Deco har återkommit med jämna mellanrum men var som störst på 20- och 80-talet. När vi ser Art Deco anno 2022 så är det både 20- och 80-tals versionen som kommer igen. Här har du chansen att fynda snygga föremål på nätet och i second hand affärer. Kolla efter lampor, det brukar inte vara alltför svårt att hitta sådana i art deco stil. 

Glada pasteller och brända toner

När det kommer till färger ser vi 80-talet återspeglas. Det är fräscha pasteller och en fin lila färgpalett. Även turkos syns som en pigg uppstickare. Allt är dock inte piggt och färgglatt. För den mer konservativa kan det vara glädjande att veta att naturtoner ligger i botten, gärna brända nyanser som ockra eller roströd. Som sagt, tänk keramikgods från 70-talet så förstår du vad vi menar. 

Mjukt och skönt

Hemarbetet har gjort oss vana vid att jobba i mjukisbyxor och t-shirt. Nu vill vi även ha mjuka och sköna textilier i vår inredning. Sammet syns mycket, även nu i vår, trots att man kan tycka det är ett tungt tyg för våren. Pilé som vi sett mycket på kläder återfinns nu även som stols eller soffbeklädnad. Mjukt och skönt!

Återbruk

Om du skall göra en lägenhetsrenovering i Stockholm skall du satsa på att återbruka så mycket som möjligt. Till exempel kan du lacka om dina köksskåp istället för att köpa nya. Istället för att köpa fabriksnytt kan du leta efter det du vill ha på andrahandsmarknaden. Mycket fast inredning för kök och badrum har fortfarande mycket att ge. Gamla grejer är många gånger av bättre kvalite än nytillverkat vilket gör det värt att renovera och restaurera istället för att slänga ut och köpa nytt. 

Även när det kommer till textilier och liknande är vi inspirerade av återbruks trender. Alla typer av tydliga lagningar där man använt tekniker som kviltning, boro, sashiko och liknande gör bara din inredning och ditt hem mer personligt och vackert.

Kategorier
Artiklar

Golvslipning – ett bättre alternativ

Funderar du på att riva ut golvet i din bostad i Stockholm? Att golvet spelar en stor roll i inredningen är en underdrift. Golvet tar upp hela ytan och det har en förmåga att höja – eller sänka – uttrycket i ett rum. Ett fräscht golv tar fram det bästa ur den inredning man valt. Men, ett motsatt golv gör även precis tvärtom. Det spelar ingen roll vilka färger, vilka möbler man har eller hur man ställer dem: är golvet slitet och nött så kommer hela rummet att kännas mörkt, tråkigt och ostädat. Vid ett sådant tillfälle kan man definitivt överväga att byta golv – men först och främst så ska man se över alternativet golvslipning i Stockholm. 

Golvslipning går att göra på de flesta golven. Bortser man från laminatgolv så finns nästan alltid möjligheten att slipa ett golv. Det innebär att du kan slipa upp allt från massiva trägolv, parketter och vidare till exempelvis betong. Huruvida en golvslipning i Stockholm är möjlig att genomföra beror till stor del på vilket typ av golv det handlar om, vilket slitage som finns och – givetvis – hur pass tjockt golvet i fråga är. Det måste finnas en slipmån och det innebär konkret att om ett golv blivit slipat många gånger så kan det bli omöjligt att slipa det igen; helt av den enkla anledningen att golvet är för tunnt. Allt detta kan kontrolleras av en professionell firma inom golvslipning i Stockholm som undersöker den saken i samband med att de skapar sin offert. 

Fördelar med golvslipning i Stockholm 

Det kan kännas frestande att lägga in ett nytt golv. Nytt är fräscht och nytt är bra, eller hur? Men, det finns definitivt nackdelar med detta beslut också. Ett nytt trägolv måste växa klart och konkret så innebär detta att det kommer att röra sig i sidled som en följd av exempelvis växlingar i fukt och temperatur. Detta kan, om man lagt golvet slarvigt, innebära sprickor, sjöar eller att golvet får en massa bubblor. Har du ett äldre golv och väljer en golvslipning så slipper du detta. Golvet har växt klart, det har satt sig och det har skaffat sig en patina. Speciellt parketter får ofta ett unikt uttryck som man bör vara rädd om – och bevara, sett till att de ofta är lagda med äldre tekniker och med ett gediget hantverk. 

Priset för en golvslipning är också något som bör tas i beaktning. Oavsett vilket golv du väljer att köpa så kommer det att kosta mer pengar än vad en golvslipning gör. Med rot-avdraget kan du dessutom dra av 30% av den totala kostnaden för arbetet. Den professionella hjälpen rekommenderas för övrigt. Många tänker sig att spara pengar genom att slipa golven själva. Det blir sällan speciellt lyckat. Att slipa golven med en maskin som väger närmare 80 kilo, som lever om och som rör sig skakigt är svårt och kräver kunskap: riskerna för att begå misstag är lite för stora. En vanlig provslipning hos uthyraren räcker sällan! 

Om du är trött på ditt golv och funderar på att byta ut det så bör du alltid först undersöka möjligheten i form av en golvslipning. Den sparar dig pengar, den ger bättre effekt och den kan dessutom, numera, ske på ett dammfritt sätt. Just det, dagens maskiner kan direkt suga upp allt slipdamm. Det underlättar rejält för dig som privatperson. 

Kategorier
Inredning

Skapa ditt eget inredningsföretag

Gillar du inredning? Fantiserar om hur du kan förändra ett hem så fort du stiger över tröskeln? Fängslas av skönheten i material, färg och form? Du kanske ska starta ett inredningsföretag?

En del människor fullkomligt älskar inredning medan andra är helt ointresserade av att vilja veta något om det överhuvudtaget. Har du känsla för färg och form samt gillar de olika texturer som det finns i alla slags material, då kan du mycket väl lämpa dig som inredningsdesigner. Kanske skulle det passa dig att jobba på ett inredningsföretag eller varför inte starta ett eget och jobba åt dig själv? Att var unik i sin nisch är bara ett plus i inredningsbranschen och det är ju det som är idén med hela grejen. Att du kan skapa något som är unikt varje dag du är på jobbet. Du får ta fram din kreativa sida och fullständigt gå loss för att få fram just det där som din kund önskar sig men inte kan sätta ord på. Eller inte vet vad hen egentligen vill ha.

Ett inredningsföretag är ett jobb där du kan ta ut svängarna

För att du ska kunna få dra nytta av dina kreativa ídéer och göra verklighet av andras, är det bra att jobba i ett inredningsföretag. Det kräver förstås att du är lyhörd för dina klienters önskemål men när väl ramarna är satta är det du som tar ut svängarna och skapar för allt vad tygen håller. Ända tills båda parter är fullkomligt nöjda. Läs mer om inredningsföretag på denna sajt: https://resizedesign.se/

Kategorier
Renovering

Målare på Kungsholmen sätter färg på väggen

Ett sätt att göra gästande besökande gröna av avund är att göra om så det känns nytt och fräscht. Då kan lösningen vara att anlita Kungsholmens bästa målare att måla och tapetsera väggarna.

Det är lätt att ljuga sig blå om hur man har det hemma, framförallt om någon aldrig varit på besök i bostaden. I verkligheten kanske väggar och tak är slitna istället för vita och fräscha. Börjar man räkna på en restaurering känns det som om man inte har ett rött öre kvar när man är klar med renoveringen. Istället för att titta på dyra och exklusiva tapeter kan man kontakta en målare på Kungsholmen för tips och råd.

Målaren gör jobbet från början till slut

Med hjälp av en målare kan man få vägledning om hur man kan få en röd tråd genom bostaden. Både med tapeter och målade detaljer som målaren kan göra. Ibland kan det vara en fördel att anlita en målare och få ett bra pris för både arbetet och material. Om man gör jobbet själv kan man riskera att måla in sig i ett hörn. Plötsligt tar orken slut och man står där med ett halvfärdigt projekt som aldrig blir klart.

Det finns bättre saker att göra än att stå och stirra på färg som torkar. Kanske kan man bättra på sina gröna fingrar och köpa nya krukväxter som passar in i den nyrenoverade bostaden? När allt arbete är klart kommer man känna sig som en kalv på grönbete – yster och glad! Läs mer om målning på denna sida: målarekungsholmen.nu