Kategorier
Inredning

I Göteborg används stenskiva till mycket

En stenskiva kan läggas på olika ställen. Utanför Göteborg fick en villa bänkskiva till köket och topp till kaminen av samma material. Snyggt och praktiskt.

Nelly tittade på klockan. Nej, han var inte sen, det var bara hon som var otålig. Hon hade valt material för en stenskiva till köket i villan utanför Göteborg. Nu väntade hon på mannen som skulle komma och mäta upp och kontrollera att förutsättningarna var de rätta för att få stenskivan på plats. Äntligen ringde det på dörren. Han hade kommit.

Arbetsbänken skulle vara formad i vinkel. Därför behövdes det två skivor som skulle förenas i en tät och snygg fog. Den långa skivan skulle dessutom ha ett urtag för vasken. Det var inga problem, förklarade mannen. Han tog enkelt alla mått som behövdes.

Stenskiva till kaminen också

När han tittade sig omkring fick han så syn på pelletskaminen som stod alldeles utanför köket i den öppna planlösningen. “Vet du vad?”, sa han nu. “Jag har ett litet förslag. Det skulle vara väldigt snyggt att göra en topp till kaminen av samma material. En matchande stentopp. En sådan kommer också att hjälpa till att hålla värmen jämn när kaminen slår av och till.”

“Vilken bra idé”, svarade Nelly. “Det vill jag absolut ha.” Sagt och gjort. Mannen tog måtten som behövdes för detta också. “Så, nu har jag allt jag behöver”, sa han. “Nu ska jag köra till verkstaden och såga till stenskivorna. Sen kommer jag hit igen och monterar. Det ingår i vår service att samma person utför alla momenten. Då kan man vara säker på att det blir riktigt bra.”