Kategorier
Artiklar

En mysig värmekälla

Värme och hög mysfaktor är det som oftast söks när man köper en kamin. Men vilken kamin passar bäst för det egna hemmet och behovet? Här kommer bra tips när man ska köpa en ny kamin till hemmet.

Att komma in i ett hem en kall vinterdag och se en eld spraka i en braskamin är något av det mysigaste många vet. Det ger värme både i kropp och själ och gör att ett tryggt välbefinnande kommer krypande. Kanske är det en urtida känsla av den trygghet för överlevnad som elden en gång gav åt tidigare generationer. Källan till ett drägligt liv och lagad mat på bordet. Men även om det inte behövs öppna eldar i hemmet idag så är det ändå något som många ser både nytta och glädje med.

Med många funktioner

En kamin som ett komplement kan hålla nere värmekostnaderna och även vara en trygghet om ett elavbrott skulle ske. Därför är det många som har kaminer som är anpassade för att kunna värma upp hela bostaden, om det behövs. Och om man bara tänder en brasa om dagen i kaminen, och sedan låter den brinna ut, så torkar det ändå ut vätan i luften som gör hemmet kallare. Det innebär att en brasa om dagen kan göra att man resterande dygn kan hålla en lägre temperatur på elementen. Vill man ha ytterligare trygghet så kan man också välja en kamin som det går att laga mat på. Det är ett bra komplement vid ett eventuellt elavbrott. Läs mer om braskaminer på denna sida: https://www.braskaminerstockholm.nu/