Kategorier
Artiklar

Golvslipning – ett bättre alternativ

Funderar du på att riva ut golvet i din bostad i Stockholm? Att golvet spelar en stor roll i inredningen är en underdrift. Golvet tar upp hela ytan och det har en förmåga att höja – eller sänka – uttrycket i ett rum. Ett fräscht golv tar fram det bästa ur den inredning man valt. Men, ett motsatt golv gör även precis tvärtom. Det spelar ingen roll vilka färger, vilka möbler man har eller hur man ställer dem: är golvet slitet och nött så kommer hela rummet att kännas mörkt, tråkigt och ostädat. Vid ett sådant tillfälle kan man definitivt överväga att byta golv – men först och främst så ska man se över alternativet golvslipning i Stockholm. 

Golvslipning går att göra på de flesta golven. Bortser man från laminatgolv så finns nästan alltid möjligheten att slipa ett golv. Det innebär att du kan slipa upp allt från massiva trägolv, parketter och vidare till exempelvis betong. Huruvida en golvslipning i Stockholm är möjlig att genomföra beror till stor del på vilket typ av golv det handlar om, vilket slitage som finns och – givetvis – hur pass tjockt golvet i fråga är. Det måste finnas en slipmån och det innebär konkret att om ett golv blivit slipat många gånger så kan det bli omöjligt att slipa det igen; helt av den enkla anledningen att golvet är för tunnt. Allt detta kan kontrolleras av en professionell firma inom golvslipning i Stockholm som undersöker den saken i samband med att de skapar sin offert. 

Fördelar med golvslipning i Stockholm 

Det kan kännas frestande att lägga in ett nytt golv. Nytt är fräscht och nytt är bra, eller hur? Men, det finns definitivt nackdelar med detta beslut också. Ett nytt trägolv måste växa klart och konkret så innebär detta att det kommer att röra sig i sidled som en följd av exempelvis växlingar i fukt och temperatur. Detta kan, om man lagt golvet slarvigt, innebära sprickor, sjöar eller att golvet får en massa bubblor. Har du ett äldre golv och väljer en golvslipning så slipper du detta. Golvet har växt klart, det har satt sig och det har skaffat sig en patina. Speciellt parketter får ofta ett unikt uttryck som man bör vara rädd om – och bevara, sett till att de ofta är lagda med äldre tekniker och med ett gediget hantverk. 

Priset för en golvslipning är också något som bör tas i beaktning. Oavsett vilket golv du väljer att köpa så kommer det att kosta mer pengar än vad en golvslipning gör. Med rot-avdraget kan du dessutom dra av 30% av den totala kostnaden för arbetet. Den professionella hjälpen rekommenderas för övrigt. Många tänker sig att spara pengar genom att slipa golven själva. Det blir sällan speciellt lyckat. Att slipa golven med en maskin som väger närmare 80 kilo, som lever om och som rör sig skakigt är svårt och kräver kunskap: riskerna för att begå misstag är lite för stora. En vanlig provslipning hos uthyraren räcker sällan! 

Om du är trött på ditt golv och funderar på att byta ut det så bör du alltid först undersöka möjligheten i form av en golvslipning. Den sparar dig pengar, den ger bättre effekt och den kan dessutom, numera, ske på ett dammfritt sätt. Just det, dagens maskiner kan direkt suga upp allt slipdamm. Det underlättar rejält för dig som privatperson.