Kategorier
Artiklar

Inredningstrender 2022

Nytt år kommer kommer med nya trender. Det är alltid spännande att ta en titt i spåkula såhär i början av året.  Nedan listar vi vad vi kommer se mer av 2022.

Organiska former

Böljande mjuka och organiska former ser vi både på dekorationsföremål och på hur möblerna utformas. Keramik och liknande material får ta plats i sin naturliga form utan för mycket manipulation. Glas och bruksföremål får ådringar likt trädstammar. Det påminner mycket om de texturerna som fanns på 70-talet och du kan med fördel investera in keramik- och stengods från den tiden. 

Art Deco

En annan retrotrend är Art Deco, både när det kommer till färg och utformning. Art Deco har återkommit med jämna mellanrum men var som störst på 20- och 80-talet. När vi ser Art Deco anno 2022 så är det både 20- och 80-tals versionen som kommer igen. Här har du chansen att fynda snygga föremål på nätet och i second hand affärer. Kolla efter lampor, det brukar inte vara alltför svårt att hitta sådana i art deco stil. 

Glada pasteller och brända toner

När det kommer till färger ser vi 80-talet återspeglas. Det är fräscha pasteller och en fin lila färgpalett. Även turkos syns som en pigg uppstickare. Allt är dock inte piggt och färgglatt. För den mer konservativa kan det vara glädjande att veta att naturtoner ligger i botten, gärna brända nyanser som ockra eller roströd. Som sagt, tänk keramikgods från 70-talet så förstår du vad vi menar. 

Mjukt och skönt

Hemarbetet har gjort oss vana vid att jobba i mjukisbyxor och t-shirt. Nu vill vi även ha mjuka och sköna textilier i vår inredning. Sammet syns mycket, även nu i vår, trots att man kan tycka det är ett tungt tyg för våren. Pilé som vi sett mycket på kläder återfinns nu även som stols eller soffbeklädnad. Mjukt och skönt!

Återbruk

Om du skall göra en lägenhetsrenovering i Stockholm skall du satsa på att återbruka så mycket som möjligt. Till exempel kan du lacka om dina köksskåp istället för att köpa nya. Istället för att köpa fabriksnytt kan du leta efter det du vill ha på andrahandsmarknaden. Mycket fast inredning för kök och badrum har fortfarande mycket att ge. Gamla grejer är många gånger av bättre kvalite än nytillverkat vilket gör det värt att renovera och restaurera istället för att slänga ut och köpa nytt. 

Även när det kommer till textilier och liknande är vi inspirerade av återbruks trender. Alla typer av tydliga lagningar där man använt tekniker som kviltning, boro, sashiko och liknande gör bara din inredning och ditt hem mer personligt och vackert.