Kategorier
Målare

Tips för den som vill anlita en målare i Stockholm

Behöver ni hjälp med målning och tapetsering i Stockholm? Anlita i så fall en utbildad målare. Här kommer några tips på hur man hittar rätt hantverkare.

De flesta kan måla och tapetsera men för att det ska bli bra och hållbart krävs det en riktig målare som är utbildad i hantverket. En målarmästare vet hur man arbetar med olika typer av färg som exempelvis äggtempera, linoljefärg och kalkfärg. Men kan även handskas med vanliga färger baserade på vatten eller olja. Olika typer av färg och underlag kan också kräva varierande förarbete som rengöring, spackling och slipning. Men man kan även vara tvungen att riva tapeter eller att först grundmåla väggarna. Förarbetet är viktigt för att slutresultatet ska bli både bra och hållbart. Många gånger tar förarbetet längre tid än själva måleriarbetet.

Anlita en certifierad målare

Vill man anlita en målare i Stockholm ska man var noga med att välja en målare som är utbildad i måleri och tapetsering. Detta är särskilt viktigt om det gäller ett badrum eller en tvättstuga eftersom målaren då även måste vara certifierad för att säkerställa att arbetet utförs korrekt med rätt typ av färg. Ta in offerter från några olika målerifirmor men be även om referenser. Det är viktigt att man också ringer upp referenserna och ställer frågor om arbetet och målaren. Genom att också anlita en målerifirma som är ansluten till ID06 kan man vara säker på att målaren har avtalsenlig lön och att företaget är seriöst.