Kategorier
Golv

Chevronparkett passar i alla hem

Det finns golv som är nära på universella. Chevronparkett är en typ av golv som passar överallt, i såväl mycket små lägenheter som i riktigt stora hus. 

Att välja vilket golv man ska lägga i sitt hem kan vara en mycket svår uppgift. Idag finns det hundratals, kanske till och med tusentals, olika golv på marknaden och därför kan det ta lång tid att bestämma sig för vilket man vill ha. Vilket golv som känns helt perfekt.

Ett golv som många människor faller för är chevronparkett. Kanske har detta att göra med att denna typ av parkett kan fungera i nästan vilket hem som helst. Det passar bra ihop med en stram och väldigt modern inredning men kan även gå fint ihop med en mer bohemisk och ombonad stil. 

En chevronparkett med många utseende 

Ytterligare en anledning till att chevronparkett kommit att bli så populär kan vara att det finns så otroligt många olika vis att färgsätta sin chevronparkett. Vill man ha en parkett i en ljus färg kan man exempelvis behandla golvet med vitpigmenterat vax. Gillar man mörka golv bättre är bets en variant av ytbehandling av golvet. 

För ett klassiskt uttryck ser man till att enbart ge sin chevronparkett en ordentlig inoljning. Då får träet i parketten åldras men är ändå skyddat från damm, smuts och annan yttre påverkan. Samtidigt ger parketten hela hemmet en varm och trygg grund att vila på. 

Våga lägga chevronparkett i köket

I köket har man traditionellt sett valt väldigt tåliga golv. Klinkers har varit ett populärt golv i kök. Även olika typer av linoleum och plastmattor har förekommit i kök genom åren. Många har tänkt att det krävs ett väldigt slitstarkt golv i köket då man tenderar att exempelvis spilla på det en hel del. På senare år har dock många vågar lägga lite finare golv i köket, till exempel chevronparkett. 

Parketten klarar sig utmärkt i ett kök så länge man tar hand om den. Blir den för sliten av allt spill från köket är det bara att slipa sin chevronparkett och ge den en ny ytbehandling. En bra parkett är gjort av rejält trä och kan slipas många gånger. På så vis är den perfekt för rum där golvet kan komma att bli lite slitet efter hand.