Kategorier
Inredning

Mattor – tips och råd inför köpet 

Dags att köpa mattor till hemmet? Mattor är ett riktigt bra sätt att dels binda samman ett rums olika inredningsdetaljer med. Har du exempelvis en gul möbel, gula detaljer i tapeten eller någonting annat som har denna färg så kan en gul matta vara en riktigt bra länk för den viktiga röda tråden. 

Man kan även se en matta som ett mer fristående element: genom att använda en annorlunda form, en större storlek eller exempelvis ett snyggt mönster så blir mattan ett effektivt medel för att nå den viktiga wow-faktorn. 

Mattor kommer, utöver att vara ett snyggt sätt att inreda med, även att vara något som fyller funktioner. Dels så handlar det om att skydda golvet från stötar, tappade föremål och från exempelvis spill och repor. 

Ryamattor ger värme 

Dels så handlar det även om att mattor ger värme. En kall vintermorgon och en matta att gå på fungerar som en riktig livräddare. Den matta man så ska sikta på är en ryamattor. Ryamattor har nämligen exakt de egenskaper som man förknippar med värme och med allmänt mys. De är fluffiga, sköna att gå på och de kan dessutom också anpassas både vad gäller storlek och form. 

Vi skulle definitivt rekommendera ryamattor för dig som söker efter en skön matta att lägga ut i sovrummet. De är sköna att gå på och ger samtidigt den där ombonade känslan som man vill ha i sovrummet. Ryamattor är även utmärkta att använda i vardagsrummet och även där adderar de känslan av harmoni, lugn och ro. 

Skapa ett personligt hem med mattor 

En matta ger så många fördelar och bör definitivt vara mer i fokus än vad det är idag. Tyvärr så handlar det om en bortglömd del av inredningen. Skillnaden mellan ett personligt, trivsamt och unikt hem och ett hem som känns sterilt och tråkigt ligger ofta på golvet. Saknas mattor så är det svårt att skapa trivsel. Börja från grunden när du inreder ditt hem och se golvet som en riktigt bra palett!